A rămâne concentrat si pe pozitie - calități ale unui lider de succes

A rămâne concentrat si pe pozitie – calități ale unui lider de succes

Rămâi concentrat
A rămâne pe poziție și a avea concentrare totală sunt două elemente foarte importante pentru lideri. În același timp, este ușor să își distragă atenția și să ajungă să se lenevească. Care sunt unele moduri în care liderii pot învăța să rămână concentrați?

Un mod important pentru ca liderul să rămână mereu concentrat este să se asigure că mesajul are un obiectiv clar, cu puncte de atingere măsurabile, pentru a crea responsabilitate și potențialul pentru un rezultat de succes. Obiectivele clar definite, măsurătorile și punctele de atingere oferă transparență și responsabilitate – răspundere față de sine, echipă și organizație.

Cheia utilizării acestui instrument este să asigurarea că mesajul este clar, măsurabil și transparent. Transparența este o componentă importantă pentru a rămâne la punct. Transparența și raportabilitatea sunt elemente critice ale responsabilității, nu numai pentru sine, ci pentru echipă și organizație. Dacă liderul se bazează pe măsuri de răspundere și le folosește în mod consecvent, va avea șanse mai bune de a evita distragerile și de a rămâne la punct.


„Foarte simplu, rămâi fidel cu ceea ce știi să ai dreptate și să ai atât de clar în cap cu atâta specificitate cât ai nevoie pentru a respecta o strategie de integritate.” – Jim McCormic