Care sunt cateva dintre calitatile pe care le urmaresc anagajtii intr-un lider eficient

Care sunt cateva dintre calitatile pe care le urmaresc anagajtii intr-un lider eficient?

Liderii eficienti au o viziune asupra a ceea ce isi doresc compania, institutia sau organizatia lor sa devina si au un sens strategic cum sa ajunga. Ei comunica cu toata lumea din organizatia lor despre viziune si rolul fiecarui individ in realizarea acestei viziuni.

Acesti lideri se inconjoara de echipa care va ajuta la transformarea viziunii intr-o realitate si isi vor inspira echipa sa o realizeze. Liderii eficienti si membrii echipei contesta reciproc paradigmele si se gandesc din nou. Echipa ajuta la definirea viziunii si participa la stabilirea obiectivelor.

Companiile in care liderii de la toate nivelurile dezvolta o cultura in care angajatii pot dezvolta un sentiment de proprietate in ceea ce fac sunt companiile care exceleaza.

Ei sunt concentrati pe obtinerea de rezultate prin intermediul celorlalti si inteleg ca a avea oamenii potriviti in echipa este de o importanta critica pentru succes. Ei inteleg ca o viziune nu poate fi realizata fara oameni care au o judecata critica buna, abilitati interpersonale si sunt lideri eficienti la propriu.

Liderii eficienti stiu sa obtina excelenta operationala si imbraca imbunatatiri continue. Acesti lideri se descurca mereu . Acestia se asigura ca oamenii lor au acces atat la resursele financiare, cat si la cele umane de care au nevoie pentru a-si termina munca si pentru a le pierde pentru a face lucrurile lor.

Liderii eficienti aspira la urmatoarele cuvinte din Rugaciunea cadetului din West Point: „Faceti-ne sa alegem drumul mai greu in locul celui mai usor gresit pentru a avea rezultate mai bune.” Acestea sunt cuvinte la care ar trebui sa aspiram.