Cat de aplicabila este mentalitatea - Intotdeauna prima zi - pentru alte business uri

Cat de aplicabila este mentalitatea – Intotdeauna prima zi – pentru alte business uri

Dupa ce am studiat acesti giganti tehnologici, cat de aplicabila este aceasta mentalitate pentru alte tipuri de organizatii?
Extrem de aplicabil. Cu o suta de ani in urma, companiile au petrecut aproape 70 de ani pe S&P 500. Astazi, media este de 15 ani. Asadar, pe atunci, puteai conduce o afacere pentru o viata intr-o singura idee. Acum, companiile mari si mici au nevoie de multiple idei noi pentru a sustine succesul. Flying Elephant Productions, de exemplu, a fost un constructor de scena si recuzita in Irlanda cand Covid-19 a lovit la inceputul acestui an. Vazand ca afacerea sa va fi zdrobita, compania s-a reinventat rapid ca constructor de birouri pentru oamenii care lucreaza de acasa, evitand dezastrul. Daca Flying Elephant ar fi fost atasat excesiv de afacerea sa de mostenire, nu ar fi prosperat asa cum este astazi.

„Deciziile, in cele din urma, ajung la judecata. Marile companii primesc idei pentru a judeca cat mai repede posibil. ” -Alex Kantrowitz

In ce fel este diferit procesul de luare a deciziilor in aceste firme decat organizatia traditionala?
Gigantii tehnologici sunt abili sa transmita ideile angajatilor lor catre factorii de decizie cat mai repede posibil. In loc sa lase ideile bune ale angajatilor sa se risipeasca, asa cum fac majoritatea firmelor, ele construiesc canale pentru a aduce aceste idei la conducere rapid. Iata ce ii ajuta sa se reinventeze atat de eficient – sunt deschisi la stralucire in afara suitei C. Deciziile, in cele din urma, ajung la judecata. Marile companii primesc idei pentru a judeca cat mai repede posibil.

`Sfat de conducere: „acordati prioritate feedbackului, colaborarii si inventiei democratice”.