Cum sa tratezi oamenii cu demnitate

Cum sa tratezi oamenii cu demnitate

In cea mai recenta carte a sa, Leading with Dignity, autoarea Donna Hicks a impartasit anumite elemente despre ce inseamna sa fii un om demn care mi-au atras atentia.

Iata care sunt principalele modalitati prin care poti trata oamenii cu demnitatea cuvenita!

Acceptarea identitatii

            Abordeaza oamenii ca si cum nu ar fi nici inferiori, nici superiori tie. Da-le altora libertatea de a isi exprima sinele autentic fara teama ca ii vei judeca negativ. Interactioneaza fara prejudecati, acceptand faptul ca anumite caracteristici cum ar fi rasa, religia, sexul, clasa, orientarea sexuala, varsta ori chiar anumite dizibilitati se afla in centrul identitatii lor.

Recunoasterea

            Valideaza-i pe altii pentru talentele lor si munca pe care o depun intr-un anumit context si mai ales acorda-le creditul necesar pentru contributiile, ideile si experienta lor.

Confirmarea

Acorda oamenilor atentia maxima auzindu-i si mai ales ascultandu-i, validandu-le preocuparile si acordand importanta raspunsurilor pe care ti le ofera intr-un anumit context.

Includerea

            Faceti-i pe altii sa simta ca apartin, la toate nivelurile de relatii la care se poate referi aceasta apartenenta (familie, comunitate, organizatie si natie).

Pe langa aceste aspecte, poti trata oamenii cu demnitate daca stii pur si simplu cum sa ii consideri entitati separate de tine.