Cum sa rezolve diferentele pentru o mai buna indrumare

Cum te pregatesti cand intri intr-o relatie de mentorat

Puterea de indrumare

In ciuda numeroaselor conceptii gresite in legatura cu mentoratul, exista un singur adevar liderii de afaceri de succes stiu fara indoiala: mentoratul ramane cel mai puternic instrument pentru a crea relatii semnificative, pentru a promova dezvoltarea profesionala si pentru a creste implicarea si pastrarea.

Lisa Fain, CEO al Centrului pentru excelenta in mentorat si autoarea Bridging Differences for Better Mentoring, considera ca cea mai importanta piesa a unui parteneriat de mentorat de succes se afla in persoana pe care ati ales-o ca mentor. Am vorbit cu ea despre cele mai importante intrebari pe care sa ti le pui  tine si mentorul tau potential.

„Ascultarea buna necesita atentia noastra deplina. Aceasta necesita atentie la cuvintele, intonatia si limbajul corpului altei persoane de la inceput pana la sfarsit. ” -Fain, Zachary

Cum te pregatesti cand intri intr-o relatie de mentorat?

Pregatirea este cu adevarat esentiala. Constientizarea de sine este primul pas pentru mentor. Ganditi-va cum inveti cel mai bine. Care sunt unele dintre propriile dvs. prejudecati? De ce privilegii beneficiati? Faceti timp pentru a va gandi la propria calatorie profesionala si ce calitati au avut in trecut mentorii si modelele de rol. Pe o nota mai tactica, puneti deoparte timpul pentru intalnirile de mentorat si pentru pregatirea si reflectia. Mentoratul este munca – merita, dar necesita o investitie de timp.