Dragoste

Despre iubire, sex şi fericire

În ultima perioadă nu am mai avut timp să scriu despre percepţiile ultimelor întâmplări. Au fost multe, trăiesc intens, dar voi dezvălui acum câteva. Despre iubire, sex şi fericire, altfel de cum v-aţi gândi.

1. Cred eu că decizia unei căsătorii ar trebui să vină atunci când cei doi parteneri se regăsesc unul în celălalt ca într-o oglindă. La o adică, cei din jur să vadă într-unul pe celălalt. Concluzia am tras-o după ce am cunoscut-o pe soţia unui bun prieten care nu mai e printre noi. L-am regăsit în ea. Mod de gândire, suflet, comportament. A fost uimitor. Şi-au dăruit câte o bucăţică din ei. Asta e iubire!

2. Mi-am dat seama că este o mare idioţenie ca o femeie să stea alături de un bărbat doar pentru sex. Şi nu să fie cu el doar pentru sex. Sesizaţi diferenţa. Adică să stea cu el, să-i facă pe plac oricând, oriunde, orice şi să-i accepte toate mofturile şi stupizeniile. “Stau cu el şi trec peste tot răul care mi-l face pentru că e bun la pat” . WTF? Este o concepţie de tot căcatul. În cazul acesta nu mai eşti femeie, eşti doar o cârpă cu care masculul se şterge la cur.

3. Că sunt fericită. Chiar dacă sunt singură şi mi-e greu uneori (mai ales atunci când gătesc, când e patul rece sau când n-are cine să-mi facă masaj), am oameni în jurul meu care-mi amintesc cât sunt de bună. Mă duc la albumul cu fotografii, mă uit peste ce scriam acum 10 ani, mă bucur că încă pot scrie şi că în fiecare dimineaţă beau în repezeală ceaiul pentru că urmează o zi full. Mă bucur pentru că sunt puternică şi că am curajul şi nebunia să o iau oricând de la orice capăt. Mă bucur că pot dormi liniştită, că pot râde în hohote, că sunt liberă să fac ce simt şi ce vreau fără să-mi zică cineva că sunt urâtă când mă strâmb. Daam! Asta era şi ideea! Apropo de grimase, e mişto să pui un mare zâmbet pe faţă dimineaţa în autobuz, să fii amabili cu ei când au nevoi şi să-i surprinzi cu gesturi atunci când sunt somnoroşi şi ciufuţi. Să vezi ce zi frumoasă le faci!