Fuck you, mr. pres!

Sunt doar un personaj simpatizant al bunului simţ, adeptă autodidactă a curentului democratic underground şi extrem de furioasă după ce am citit principalele headline-uri ale serii. Şi dorinţa mea cea mai mare este ca ceea ce urmează să i se servescă mâine dimineaţă pe pâine prăjită domnului fost preşedinte Băsescu. O mare hazna golită cu presiune în direcţia lui!

Pe lângă toate atributele menţionate anterior, mai am una pe care o regret. Inocenţa cu care l-am votat acum 5 ani pe fostul preşedinte Traian Băsescu. Cu cât entuziasm aşteptam rezultatele votului din banca facultăţii. Câtă şampanie a curs când a înfrânt 322-ul. Un erou, o salvare, un câine ciobănesc gata de luptă cu ursul. O mare dezamăgire!

Am vorbit în acest spaţiu de nenumărate ori despre cum şi-a ţinut preşedintele promisiunea de a trata aşa cum se cuvine presa.

Acum a venit maxima. Cărei ţări i-aţi fi atribuit următorul lead dacă nu aţi fi ştiut că în România totul e posibil? Preşedintele a îndemnat poporul să ignore presa pe motiv că cea de-a patra putere în stat deformează realitatea.

Fostul preşedinte Traian Băsescu şi-a pierdut astfel şi ultimul fitil spre ideea de democraţie.

Şi acum haznaua cu presiune.

Ştiţi ceva domnule preşedinte? Am stat săptămâni întregi fără să mă uit la televizor, asta după ce un an şi jumătate v-am urmărit aproape zilnic şi transcriam publicului discursurile dvs pe site-ul uneia dintre televiziunile de ştiri pe care le menţionaţi.

Şi ştiţi ce? Viaţa e mult mai de căcat! Coborârea dvs în realitate se face cu picioarele consilierilor şi vă este adusă a doua zi sub forma calendarului de evenimente unde vă puteţi spăla picioarele în baia de oi.

Şi mai ştiţi ce? Oricât de proşti ar fi românii, să ştiţi că printre oamenii din autobuz alături de care merg în fiecare dimineaţă nu mai aveţi nici o şansă! Este o ştire caldă din realitatea pe care mă îndrumaţi s-o cunosc, din gura unor oameni care au uitat ce-i periuţa de dinţi sau săpunul. Sunt mulţi, domnule preşedinte!

Rugaţi lumea să nu facă politică duminica? E paradoxal. Dvs? Care nu puteţi trage o băşină fără să vă chemaţi hienele s-o miroase? Ştiţi că faceţi raiting care vă poate aduce electorat. Aţi învăţat pontul de la Becali. E atât de ieftin, încât devine banal şi nu mai ţine.

Şi încă nu e tot. Am o veste proastă. În disperarea care v-a cuprins, credeţi că lumea va fi atât de retardă încât să uite aşa uşor de dulcea libertate care i-a fost dată pe la nas după revoluţie. Nici dacă aţi avea bunul simţ să le spuneţi românilor că le puteţi oferi viaţa organizată şi îmbelşugată din timpul comunismului, şi tot nu aţi fi crezut.

Veţi pica crunt în haznaua pe care o umpleţi zi de zi! Şi atunci, noi, toţi cei care v-am votat cândva cu speranţa în suflet, vom spune uşuraţi că vom avea o nouă luptă de înfruntat cu un nou sistem.