Modalitati de a folosi optiunea de autocuratare a cuptorului incorporabil

Modalitati de a folosi optiunea de autocuratare a cuptorului incorporabil

Curatarea cuptorului poate fi o sarcina dificila, doarece anumite resturi alimentare si pete se pot acumula cu usurinta si se pot coace pe suprafata interioara, la caldura continua. Din fericire, unele cuptoare incorporabile au o caracteristica de auto-curatare. Majoritatea cuptoarelor incorporabile de acest gen utilizeaza caldura si piroliza ridicata, insa cateva au si un sistem de curatare ce implenteaza aburii de mica forta. Este foarte important sa stii cum sa efectuezi functia de autocuratare in mod sigur si corect pentru obtinerea celor mai bune rezultate.

Prepararea cuptorului pentru curatirea pirolotica (trebuie respectati in mod esential anumiti pasi de siguranta)

Este foarte important ca atunci cand vrei sa cureti cuptorul incorporabil pe care il detii folosind aceasta functie, sa indepartezi animalele de casa din bucatarie, in cazul in care ai animale de companie. In mod deosebit pasarile precum papagalii sunt susceptibile de a suferi anumite rani daca pe timpul acestui proces se afla in bucatarie.

In general, pasarile de companie pot fi foarte usor de ranit, chiar fatal, prin inhalarea vaporilor care provin de la stratul pirolitic emanat de cuptoarele incorporabile prevazute cu procesul de autocuratare si chiar de la multe alte articole de bucatarie ce contin o substanta numita PTFE. In timp ce oamenii si alte animale de companie sunt mai putin susceptibile de toxicitate din cauza acestui proces chimic, tot pot suferi anumite alergii, iritatii datorate eliberarii in aer a acestor tipuri de vapori.

Animalele de companie si mai ales pasarile de companie ar trebui sa fie tinute in alta camera atunci cand setezi aceasta optiune a cuptorului incorporabil. Este indicat ca atunci cand faci asta sa inchizi usa de la bucatarie si nici tu sa nu fii prezent, pentru a evita sa faci anumite alergii.

Ventileaza bine acea zona

Este indicat ca aerul sa circule in mod uniform mai ales in zona bucatariei unde se afla cuptorul incorporabil pe care il detii. Porneste ventilatorul de aerisire pe care il detii si deschide de asemenea ferestrele.

Vei observa ca acest cuptor incorporabil emana un miros putin neplacut cand ciclul de autocuratare ajunge in apropiere de caldura maxima. Acest fapt se datoreaza invelisului pirolitic, precum si resturilor alimentare care se ard inauntrul cuptorului incorporabil, prin acest process.

De asemenea, poti avea in considerare folosirea unui ventilator. Nu efectua functia de autocuratare daca nu ai la dispozitie aceste optiuni de ventilare.