Momentul potrivit soseste - Partea a IIa

Momentul potrivit soseste – Partea a IIa

Era tarziu in zi, si era descurajat. Din senin, a decis sa telefoneze cu privire la o cladire de locuinte in care locuise prietenul sau, despre care stia ca este un loc bun si cautat. A fost o lovitura lunga, dar si-a urmat instinctul si a sunat. Au ridicat telefonul si l-au anuntat ca un apartament tocmai devenise disponibil. Voila! Am mers cu masina si i-am inchiriat apartamentul sau miraculos, care sa dovedit a fi mai bun decat orice ar fi obtinut cu prietenii sai.

Ani mai tarziu, am remodelat baia noastra principala si am declarat ca am vrut sa ne refacem curtea la sfarsitul proiectului. Am dezbracat imediat curtea din spate de jucarii vechi pentru copii si mobilier de curte; apoi a ramas gol pentru ceea ce sa dovedit a fi trei ani. Nu-mi inchipuisem ca vom ajunge cu o curte goala, care nu va mai trai atat de mult timp. Am continuat sa incercam sa facem peisagistii sa lucreze si, din motive ciudate si diferite, toti nu au vrut. Nu mi-am putut da seama ce se intampla, dar am decis sa merg cu ea. Apoi a izbucnit Marea Recesiune din 2008.

I-am spus lui Greg ca nu mai pot trai cu inca o vara intr-o curte nefolosita si trebuie sa facem ceva. Intr-un efort de a face progrese, am avut si noi o gramada de plante smulse si acolo, in mijlocul unei palete chiar mai curate si mai goale, ne-am dat seama ca curtea tipa dupa o piscina. Am incercat sa introducem unacand ne-am mutat pentru prima data, dar a fost inaccesibil. Cu mult timp in urma lasam deoparte acel vis.

Si apoi, epifania noastra din piscina a venit urland inapoi. Am obtinut cotatii, iar investitia a fost de aproape jumatate din ceea ce ne spusera cu un deceniu mai devreme. In acel moment, mi-am dat seama ca peisagistii continuau sa cada, deoarece universul conspira pentru a ne aduce acea piscina. Am inceput terenul in 2009 si am intrat in el in primavara anului 2010. Oamenii ne-au intrebat de ce am pus piscina daca copiii sunt deja mari. Raspunsul: pentru ca am vrut una.

Lasa universul sa-ti raspunda la vis chiar si atunci cand uiti ca ai unul. -Anthea Stratigos