Povestea despre iertare - De ce să iertam

Povestea despre iertare – De ce să iertam

Povestea pe care arhiepiscopul Tutu a împărtășit-o despre o fată de paisprezece ani a fost deosebit de emoționantă. A împărtășit o lecția puternică pentru noi toți?

Arhiepiscopul Tutu a povestit această poveste celor peste 500 de tineri urbani care participă la un simpozion despre iertare. Când unul dintre tineri l-a întrebat pe arhiepiscop: „Cum iertați pe cineva care nu vă place?” el a spus povestea fetiței de 14 ani care a depus mărturie în fața Comisiei de Adevăr și Reconciliere din Africa de Sud. După ce a povestit, auditoriul era uimit în tăcere, așa că tăcut puteai auzi o picătură. Arhiepiscopul cu ochii sclipitori i-a explicat tânărului că nu trebuie să-i „placă” adversarului, dar trebuie să-l iubească. El a continuat să vorbească despre dragoste și iertare. A fost un moment puternic nu numai pentru tinerii din cameră, ci și pentru adulții privilegiați să asiste la această întâlnire.

Mesajul pe care l-am luat din povestea arhiepiscopului a fost că iertarea începe din propria noastră inimă. Prin iertare, cineva se eliberează pe sine de stricăciunea adversarului și făcând acest lucru deschizându-se la propria vindecare de sine și la o nouă oportunitate de creștere și împlinire personală. Desigur, povestea fetiței de 14 ani a reprezentat iertarea în cea mai grea și extremă situație. Pentru tinerii din sală, au avut ocazia să reflecte personal la adevăratul sens al iertării și empatiei, punându-se în pantofii tinerei din Africa de Sud, în vârstă de 14 ani.

 


„Vrei să fii un lider receptiv? Primul pas și critic este valorizarea și îmbogățirea conexiunilor cu familia, prietenii și colegii de care aveți încredere. ”- Jackie Jenkins-Scott