hdd

Preţurile HardDisk-urilor au luat-o din nou razna?!

Nu ştiu dacă aţi observat deja, însă preţurile HardDisk-urilor şi a tuturor mediilor de stocare în general, au luat-o razna rău de tot.

Dacă săptămâna trecută puteai cumpăra un Seagate Momentus de 500GB pentru laptop la un preţ cuprins între 250-270 Lei, acum preţul acestuia s-a ridicat la 420 Lei, adică practic preţul s-a mărit cu aproape 50%, pe motivul inundaţiilor în Thailanda şi a stopării producţiei pe o perioadă nedeterminată momentan.

Cei interesaţi, încă mai pot găsi magazine ce prezintă lichidări de stoc ori ce mai au stocuri vechi şi-şi pot cumpăra un HardDisk la un preţ mai bun însă în cel mai scurt timp, cam toate magazinele vor mări preţul tuturor mediilor de stocare extrem de mult.

Vorba aia, eu nu am probleme că lucrez chiar într-o firmă IT şi încă pot cumpăra în limita stocului rămas, produse doar cu TVA-ul adăugat, chiar fără adaos adică în limita stocului rămas însă nu mulţi sunt la fel de norocoşi. Vă daţi seama ce noroc au putut să aibă cei ce şi-au făcut stocurile din timp? Le pot vinde cu un adaos mai mic, astfel încât într-un final să-şi mărească semnificativ profitul.

În concluzie, nu e bine să te bucuri de necazul Thailandezilor, însă este bine să profiţi de vremurile grele în care se află în cazul în care aveţi o mică afacere.