curatenie

Substantele folosite de o firma de curatenie

Nu de putine ori am fost pusi in situatia de a apela la o firma de curatenie, insa rezultatele au fost intotdeauna pe masura asteptarilor. Pardoseala, peretii, mobila sau tamplaria sunt parti ale locuintei noastre care atrag praful si microbii ca un magnet. Firmele de curatenie, spre deosebire de noi, cei care obisnuim sa ne curatam singuri locuintele, au acces la numeroase produse specifice si dispun de tehnologia necesara indepartarii tuturor alergenilor si microbilor. Ce inseamna o casa curata, fara alergeni? In primul rand este o casa frumoasa, stralucitoare am indrazni sa spunem, insa nu putem neglija nici aspectul sanatatii noastre, o casa curata tinandu-ne departe de boli si alte complicatii.

Cele mai folosite produse in curatenie

1. Substantele pe baza de detergenti

Dizolvati in apa, detergentii au un rol important in curatenie, ei reusind sa indeparteze petele si sa dezinfecteze suprafetele. In functie de proprietatile lor ionite, detergentii sunt categoristiti in: detergenti ionici(folositi indeosebi in curatarea vaselor datorita puterii lor de curatare a grasimilor), detergenti amfolitici(folositi in dese randuri in igienta personala) si detergenti neionici(folositi in curatarea rufelor si a altor obiecte confectionate din materiale textile).

2. Insecticidele

Din experientele unei firme de curatenie nu pot lipsi momentele in care intalnesc o sumedenie de gandaci sau alte insecte daunatoare mediului inconjurator. Pentru a combate insectele si rozatoarele se folosesc insecticide si raticide, acestea din urma avand un efect rapid de indepartare a rozatoarelor – mai multe detalii pe site-ul curatenieoffice.com.

Din punct de vedere chimic, insecticidele dispun de o formula inovativa care reuseste sa atace doar insectele. Folosite in cantitati mari, ele pot avea repercusiuni si asupra sanatatii omului, specialistii recomandand sa se citeasca prospectul inainte de utilizare.

3. Dezinfectantii

Stim ca sunt multi detergenti care actioneaza ca dezinfectanti insa niciunul nu poseda o doza indeajuns de ridicata incat sa poata garanta dezinfectarea totala a unei suprafete. In aceasta situatie, se folosesc dezinfectanti dedicati indepartarii bacteriilor si altor microorganisme regasite pe diverse suprafete.

4. Sapunurile si odorizantele

Nu putem spune ca se mai folosesc prea mult sapunurile, locul lor fiind lua de detergentii pe baza de sapun. Firmele de curatenie ne contrazic si ne indica sa nu le evitam, substantele care au stat la baza realizarii acestor solutii avand un efect vizibil in indepartarea grasimilor si a petelor de pe vase si alte suprafete.

Rolul odorizantelor este mai mult decat cunoscut, utilizarea lor dupa efectuarea unei curatenii totale aducand de la sine un aer proaspat. Regasite in mai multe forme, pastile, tablete sau lichide, odorizantele trebuie alese in functie de preferinte insa evitati anumite mirosuri care va pot provoca alergii dvs si animelelor de companie.