Totul se intampla la momentul potrivit - Partea I

Totul se intampla la momentul potrivit – Partea I

Ai incredere in momentul potrivit
Minunile se intampla atunci cand ne asteptam cel mai putin, iar lucrurile se desfasoara la momentul potrivit din motive intemeiate. Numesc acest tip de „timp potrivit” prin ceea ce este – un substantiv. Sunt convins ca exista daca o lasam. In lucrurile care se simt „rele” sunt captuseli argintii de „bine” si in acest sens toate lucrurile sunt perfecte. Pur si simplu nu putem spune intotdeauna ca se desfasoara ceva perfect. Si uneori uitam sa credem. Cred ca rapidele in viata sunt adesea modul in care universul ne spune ca trebuie sa saltam pe o alta cale.

Cu ani in urma, trebuia sa-l vedem pe Gregory in Colorado in octombrie doar pentru a descoperi ca nu putem obtine o rezervare de hotel. Asadar, eu si Greg am luat o decizie in ultima clipa de a merge in nordul Californiei intr-un oras pe care il iubeam si nu mai fusesem de ani de zile. I-am spus lui Gregory ca vom vizita in noul an. In weekendul din octombrie ne-am impiedicat de o proprietate uimitoare care parea sa ne astepte. I-am spus lui Greg ca vreau o cabana cu vedere la apa. Acolo, in Mendocino, am gasit uimitoarea noastra cabana de sase sute cincizeci de metri patrati pe cinci acri cu vedere la Oceanul Pacific. A fost superb. In curand a fost al nostru.

In februarie l-am vizitat pe Gregory doar pentru a afla ca nu se simte bine si ca trebuie sa se intoarca acasa. Fusese acasa pentru vacanta de Craciun cu aproximativ trei saptamani mai devreme si am plecat in Colorado, asteptand o vizita normala, asa ca a ajuns la el, care trebuia sa vina acasa, a fost un soc. Dar am fost la locul potrivit la momentul potrivit pentru ca, daca l-am fi vazut in octombrie, nu ar fi avut nevoie de ajutorul nostru si nu am fi gasit cabana noastra.

Si cand s-a intors la scoala sase luni mai tarziu, dupa ce in cele din urma si-a dat seama ca era intolerant la gluten, era ingrijorat de gasirea unui apartament. Scoala incepea, inchirierile studentilor erau in cantitati reduse si nu fusese acolo sa se arunce la timp. I-am spus ca va fi bine, asteapta un loc perfect si am zburat cu el cu cateva zile inainte de scoala pentru a-l gasi. Am cautat locuri si am stabilit intalniri.

„Valoarea muzicii este de a putea reda o nota la momentul potrivit, in modul corect.” -Herbie Hancock