stres

Urăsc ziua de salariu!

…Și de când cu InternetBanking-ul ăsta, parcă o urăsc și mai tare.

Ca majoritatea presupun, pe data de întâi a fiecărei luni eu îmi primesc salariul pe card. Pentru a scuti ceva timp, de stat la cozi, mers la bănci etc, mi-am activat și eu InternetBanking-ul acum vreo 2 luni (Din nou, după ce am renunțat la serviciile BRD), cu care nu-mi puteam plăti “datoriile”. Acum, după ce am făcut un contract cu toți furnizorii (Întreținere, Gaze, Internet, TV, Telefon, Rata etc), pe data de 1 a fiecărei luni, banii îmi sunt luați automat din cont.

Astfel, banii virați în cont pe la ora 13, aproape că se vor înjumătăți până la ora 17 când îmi termin programul. (PS: Bine, hai să nu exagerez când spun că se va înjumătăți, că doar nu am ajuns să am datorii de 850-900 Lei, însă din 1750Lei virați pe card la ora 13, pe la ora 17 nu-mi mai rămân decât 1100-1200 Lei, maximum, depinde cum vor fi “trași” banii de fiecare în parte.

Și, de-abia acum încep cheltuielile: Plinul de benzina (200-250Lei), în funcție de cât mi-a mai rămas în rezervor, împărțit banii pentru cheltuielile săptămânale (Că de, trebuie să mai și mâncăm…) plus ce cheltuieli se mai strâng și trebuiesc plătite în ziua de salariu… Nici nu vreau să mă gândesc.

Într-un fel e bine, că nu mai stau cu grija plății “danganalelor” dar pe de altă parte, nu e bine deloc, să vezi cum banii “se duc pe….apa sâmbetei, nu vă gândiți la prostii”. Da chiar, stimabililor, voi cum vă administrați salariul? Nu mai aduc în discuție și “pusul la saltea” pentru că pe vremurile astea, eu mă mulțumesc dacă îmi ajung, nici nu mă mai stresez să îmi ajungă să mai pun și de-o parte.

De altfel, dacă vreți bani “la discreție”, alegeți un card de cumpărături. Aveți disponibil pe card până la 10.000 Lei, însă dobânzile sunt al dracului de mari sincer să fiu. Eu unul mi-am făcut unul, însă, nu am de gând să “intru în el” decât în situații critice, Doamne ferește! Teoretic, ai banii pe card. Practic, nu-s ai tăi!