job

Vrei un job? Nu te baza pe site-urile de recrutare!

Stăteam de vorbă astăzi cu un vechi prieten ce își caută ceva de muncă în domeniul IT de aproximativ un an și până acum nu a găsit absolut nimic, sau mai exact, a găsit suficiente job-uri pe site-urile de recrutare, a aplicat la joburile respective, însă nu a fost contactat.

Din propria experiență, ce-i drept cam scurtă, de 2-3 luni ca și HR, vă spun că toți ce postează joburi pe site-urile de recrutare (eJobs, BestJobs etc), uită de anunțuri în 2-3 zile. În cazul în care revin pe site la un interval de timp să vadă ce se mai întâmplă și câți posibili candidați au strâns, o să vadă acolo 400-500 sau câteva mii de candidați, care mai de care aplicând pur și simplu la întâmplare, pentru că-și doresc să lucreze „în orice domeniu”, doar, sunt pline site-urile de recrutare de așa ceva, hai să fim serioși.

Care este reacția companiilor?

Nu au nicio reacție, deoarece vor vedea aceleași lucruri la fiecare candidat în parte:

  • Scrisoare de intenție realizată pe un template și doar completată (Uneori și cu grave greșeli gramaticale și lipsite de coerență)
  • Toți cei ce știu să pornească un calculator și să deschidă messengerul se vor crede „Operatori PC – Nivel Avansat”.
  • Greșeli gramaticale și de exprimare sau CV-uri aiurea (Deh, nu toți au auzit de CV EuroPass).

Drept urmare, venind câteva sute de candidați, ar sta cineva să-i i-a la mână pe fiecare în parte? Eu vă spun că nu. În cel mai fericit caz, cel ce face recrutări va analiza rapid 2-3-5 CV-uri, după care va renunța și va recurge la alte metode de recrutare.

Sfatul meu?

Nu vă bazați foarte mult pe site-urile de recrutare online pentru găsirea unui job. Sfatul meu este să luați email-ul companiei respective, ce face recrutări sau, să o căutați pe Google că majoritatea companiilor ce se respectă în ziua de azi au un site și contactați-i în mod direct. Trimiteți acolo un CV (Conform ghidului de completare EuroPass) atașat unei scrisori de intenție realizate de mânuța voastră și arătați-vă interesul față de postul respectiv.

Arătați de ce sunteți în stare, dând exemple concrete sau, demonstrând prezentând un portofoliu online sau anexând anumite diplome ori mai știu eu ce și țineți la job-ul pentru care ați aplicat și evitați să menționați că “lucrați ca orice”.

Concluzii

Mulți postează anunțuri pe site-urile de recrutare pentru că sunt obligați prin lege, să folosească toate mijloacele mass-media pentru a publica un job disponibil. Foarte mulți deasemenea, publică un job și uită de el, deci, să nu fiți uimiți atunci când nu veți fi contactați (Și asta se întâmplă în 90% din situații).

Cel mai bine accesați direct compania respectivă (Site/Email) sau, nu ar strica să vă deplasați către firma respectivă pentru a vă arăta interesul pentru postul disponibil. Numai astfel, aveți o șansă să obțineți un interviu. Nu știu sincer dacă 5% din cei ce depun CV-uri online, mai sunt și contactați sau chemați la un interviu.