Caracteristicile unui elev dinamic

Caracteristicile unui elev dinamic

Am identificat opt elemente de învățare dinamică. Învățătorii dinamici sunt:

  • Dispus să nu reușească să învețe.
  • Concentrată pe proces, nu numai rezultatul.
  • Curios și de a pune întrebări mai degrabă decât graba la răspunsuri.
  • Abilitatea de a lupta impulsul de a acționa întotdeauna și în schimb se va reflecta și se va relaxa.
  • Sunt confortabil în picioare – nu trebuie să se conformeze.
  • Concentrată pe punctele forte, nu pe stabilirea punctelor slabe irelevante.
  • Conștienți de necesitatea de a construi un portofoliu de experiență în formă de T, care să includă atât o specializare profundă într-o zonă (sau mai mult de una), cât și o lățime în alte zone.
  • Dorind să învețe de la alții – învățarea individuală nu este o activitate individuală.
  • Concentrarea pe principiile învățării dinamice vă ajută nu numai să faceți față schimbărilor inevitabile, ci și să vă adaptați, să învățați, să rămâneți relevanți și să excelați.

Abordarea directă este deseori cea mai bună. La masa de cină în fiecare noapte, cerem celor trei băieți să ne spună despre ceva pe care l-au învățat în acea zi. Începerea într-un interviu poate dezvălui informații interesante. Dar nu te poți opri acolo. L ook pentru dovezi de curiozitate. De exemplu, întrebarea cuiva despre momentul în care au eșuat sau despre ultimul lucru nou pe care l-au încercat sau când a fost ultima oară când au făcut ceva care le-a făcut inconfortabile poate ajuta la dezvăluirea dorinței lor de a învăța.

Importanța întrebărilor

Am fost imediat lovit de secțiunea „întrebări puse”, care este evident atât de critică pentru învățare. În calitate de copii, acest lucru este instinctiv. De ce, pe măsură ce ne maturizăm, se poate schimba asta?

Oricine a petrecut timp cu un copil mic vede că este natural – de ce, de ce, de ce, de ce. Dar încet pleacă încet pentru majoritatea dintre noi cu timpul. În parte, avem prea multe de făcut. Avem o „nevoie de viteză”, pe măsură ce batem lucrurile pe care noi credem că le cunoaștem și le continuăm. Provocarea este că este posibil să nu înțelegem lucrurile așa cum ne-am gândit, plus schimbările lumii în jurul nostru și, așa cum Marshall Goldsmith a remarcat: „Ce te-ai adus aici nu te va duce acolo”. Dar, pe măsură ce îmbătrânim, noi, de asemenea, . Credem că alții vor gândi mai puțin despre noi atunci când punem întrebări. Se pare că cercetarea arată că oamenii ca ceilalți care pun întrebări. În cele din urmă, uneori nu ne dăm seama că nu trebuie să punem întrebări.

O serie de prejudecăți cognitive ne orbesc așa că. În cuvintele fostului secretar al Apărării, Robert McNamara, „Vedem ce vrem să credem”. În cele din urmă, dispărum ceea ce se întâmplă cu adevărat în jurul nostru.

„Puterile mele sunt obișnuite. Numai cererea mea îmi aduce succes. „-Isaac Newton

Trebuie să fim dispuși să ne întrebăm mereu de ce am greșit. Îmi place sfatul lui Bob Sutton de a avea „păreri puternice, deținute slab”. Cu alte cuvinte, trebuie să acționăm pentru a merge mai departe, dar ar trebui să fim deschisi la posibilitatea ca noi informații să se prezinte care alterează cursul nostru de acțiune. Alții care abordează problemele în mod diferit ne pot ajuta și pe acest front. Împreună cu această deschidere trebuie să abordăm întrebările noastre cu un mod de falsificare. Nu vă gândiți doar la motivul pentru care am greșit, ci și la motivele specifice. Pe măsură ce analizăm cu atenție negativul, nu doar pozitivul, construim o înțelegere mai completă care ne ajută să evităm părtinirea confirmării.