Care sunt unele moduri in care un lider castiga incredere

Care sunt unele moduri in care un lider castiga incredere? – I

Increderea este castigata prin a fi consecvent si citit de catre cei din cadrul organizatiei tale. In calitate de director general sau de alt lider, nu trebuie sa existe nicio intelegere gresita in ceea ce priveste tonul dvs. la varf – valorile la care va retineti pe voi si pe angajati si despre tipul de cultura organizationala pe care il alimentati. Angajatii au incredere si doresc sa lucreze pentru o organizatie cu standarde etice ridicate si lucreaza pentru un lider care traieste dupa aceste standarde.

Indepliniti-va angajamentele. Nu va faceti un angajament pe care nu il puteti pastra. Daca situatia se schimba si constatati ca nu va puteti mentine un angajament, notificati-i imediat persoana. Este posibil sa fi luat un angajament fata de ceilalti, pe baza angajamentului dvs. fata de ea.

Nu acuzati alte persoane pentru greselile dvs. Daca faceti o greseala, detineti-o si impartasiti modul in care data viitoare va fi rezolvata problema intr-un mod diferit. Nu creezi incredere invinovatindu-i pe ceilalti pentru greseala ta. Angajatii care fac acest lucru nu dureaza niciodata mult timp in cadrul tipului de organizatie in care toti vrem sa lucram.

Permiteti rapoartelor dvs. directe sa impartaseasca un punct de vedere contrar. Am lucrat pentru sefi care nu erau interesati de pareri contrare. Acest lucru nu a generat incredere. In calitate de lider, comparati opiniile celorlalti despre cum sa procedati la o problema cu propria opinie. Prin discutii si dezbateri, puteti accepta parerea lor sau puteti descoperi o a treia cale alternativa, mai buna decat oricare dintre primele doua cai. Urmati acest proces si rar veti alege calea gresita de a continua.