receptivă

Conducerea orientată pe umanitate si conducerea receptivă

Conducere orientată pe umanitate

Conducerea receptivă este un set viu și în schimbare de trăsături și abilități care se adaptează la noi oameni și medii. Poate prospera oriunde. Este posibil să aveți o înțelegere impresionantă despre cum să influențați, să inspirați și să construiți echipe, dar trebuie să știți cum să vă adaptați abilitățile la fiecare nouă organizație sau la schimbările din cadrul organizației – noi membri ai consiliului, noi membri ai personalului, noi acționari.

În noua ei carte, The 7 Secrets of Responsive Leadership, leadership și expert de transformare Jackie Jenkins-Scott vă arată cum să construiți abilitățile pentru a fi lider în orice mediu.

După ce i-am citit cartea, am mers să aflu mai multe.

„Conducerea receptivă se concentrează asupra oamenilor – umanității – în cadrul organizației pentru a obține succesul organizațional.” – Jackie Jenkins-Scott

Care este conducerea receptivă ?

Conducerea receptivă se concentrează asupra oamenilor – umanității – în cadrul organizației pentru a obține succesul organizațional. Adesea, liderii sunt descriși prin cuvinte de acțiune, cum ar fi „orientate spre rezultate”, „inovatoare”, „conduse” și „vizionare”. Uneori, liderii sunt descriși de ceea ce cred ei că însemnă lider și de modul în care abordează rolul lor, cum ar fi liderul sistematic ( lideri care folosesc și se bazează pe un set de metode și instrumente de management) sau liderul servitor (o filozofie de conducere în care rolul principal al liderului este ca servitor). Liderii receptivă pot folosi aceste tehnici, alte abilități și acțiuni, toate în folosul unei înțelegeri și aprecieri profunde pe care oamenii din organizație care stau la baza organizației atât în triumf, cât și în criză.


„Vulnerabilitatea este locul de naștere al inovației, creativității și schimbării … Adaptabilitatea la schimbare se referă la vulnerabilitate.” – Brene Brown