Cum să devii un lider vindecator Partea a II - a

Cum să devii un lider vindecator | Partea a II – a

Organizația pentru Vindecare nu privește responsabilitatea socială corporativă. Nu este vorba despre un program de wellness pentru angajați. Nu este vorba de a verifica câteva căsuțe privind administrarea mediului sau de a găsi tactici mai umane pentru a obține mai mult profit. Mai degrabă, este o reimaginare radicală a rolului afacerilor în societate. Facem caz că afacerile se referă fundamental la vindecare. Aceasta nu este o carte despre afacerea vindecării; este vorba despre afaceri ca vindecare.

„Există o suferință extraordinară în lume, iar întreprinderile nu mai pot pretinde că nu este responsabilitatea lor să facă ceva în acest sens.” – Isodia și Gelb

Ce anume determină „trezirea” organizațiilor?

Există o suferință extraordinară în lume, iar întreprinderile nu mai pot pretinde că nu este responsabilitatea lor să facă ceva în acest sens.

Trăim în perioada cea mai liniștită din istoria umană. Mai puține persoane sunt ucise de ucigași, în războaie, chiar și de teroriști. Există mai puțină violență în familie și mai puțină intimidare. Cu toate acestea, suferința psihică este în creștere. Aproape o sută de americani mor în fiecare zi din cauza supradozelor opioide, la care se adaugă jumătate de milion care au murit din 2000. 40 de milioane dintre colegii noștri americani cu vârsta de peste 18 ani suferă de anxietate debilitantă. Ratele de suicid în SUA au crescut cu 24% în ultimii 15 ani.

În ciuda prosperității globale fără precedent, aproape 15.000 de copii mor din cauza unor cauze prevenibile în fiecare zi și mai mult de jumătate din populația lumii trăiește cu mai puțin de 6 dolari pe zi. Și devine imposibil să negăm realitatea accentuată a pericolului cu care ne confruntăm prin corupția ecosistemului nostru planetar, din cauza modului în care mulți încă își desfășoară activitatea. Ne confruntăm cu o diviziune politică fără precedent și pandemii de obezitate, împușcături școlare și boli cronice. Este clar că guvernul nu va rezolva aceste probleme și nici nu va face profituri. Depinde de afaceri să fie agentul principal al schimbării și tot mai mulți lideri se trezesc la această înțelegere.