Cum să devii un lider vindecator Partea I

Cum să devii un lider vindecator | Partea I

Faceți-vă misiunea mai mare decât profitul

Dacă afacerea dvs. se concentrează numai pe profit, în cele din urmă veți rămâne în urmă cu alții care văd misiunea într-un mod mai larg și includ îmbogățirea vieții comunităților. Această abordare mai conștientă asupra culturilor îngrijitoare este subiectul noii cărți a lui Michael J. Gelb și Raj Sisodia, The Healing Organisation: Awakening the Conscience of Business pentru a ajuta la salvarea lumii.

Dacă sunteți tipul de lider care se concentrează mai mult decât pe profit și vă pasă de oamenii dvs., vă veți identifica cu discuția noastră despre a deveni un lider de vindecare.

Am contactat autorii pentru a afla mai multe despre perspectiva lor.

„Depinde de afaceri să fie agentul principal al schimbării.” – Isodia și Gelb

Ce este un lider vindecator? Ce trăsături are?

Majoritatea întreprinderilor sunt organizate în principal pentru a câștiga bani prin exploatarea unei nevoi sau a unui decalaj pe piață. Din motive pe care le documentăm pe larg în carte, această orientare restrânsă a profitului provoacă sau agravează o mare parte a suferinței.

Unele companii adoptă o abordare mai iluminată investind în inițiative de responsabilitate socială corporativă, programe de bunăstare a angajaților și donații caritabile. În cel mai bun caz, acest lucru atenuează parțial suferința pe care o provoacă.

Organizațiile pentru vindecare sunt organizate în jurul căutării de a atenua suferința, de a ridica bucuria și de a promova o creștere sănătoasă în rândul tuturor persoanelor a căror viață le ating. Premisa este simplă: atunci când înțelegem și satisfacem nevoile reale ale oamenilor dintr-un loc de îngrijire autentică, catalizăm vindecarea în ele, în același timp vindecându-ne pe noi înșine și generând abundență. Întreprinderile care sunt organizate și gestionate în jurul unui scop nobil, vindecător, nu sunt doar niște locuri minunate pentru a lucra, dar sunt iubiți și de clienți, furnizori, comunități și acționari.