Cum să obtinem fericirea în era digitală Partea I

Cum să obtinem fericirea în era digitală | Partea I

„Stabilirea unei hărți tehnologice va fi una dintre cele mai eficiente metode de a crea un habitat pentru fericire.” – Amy Blankson

La un moment dat, acum câțiva ani, ieșeam la cină de unul singur și am observat ceva pe care sunt sigur că și tu: Când una sau mai multe persoane se ridică pentru a merge la toaletă, lăsând o persoană singură la tabel, acea persoană își scoate în mod inevitabil smartphone-ul pentru a-și verifica e-mailul, rețelele de socializare … orice.

Cu acea ocazie, am hotărât să punem timpul acestei activități. Cât timp așteaptă oamenii înainte de a-și scoate telefoanele? Se uită în jur la decor pentru o clipă? Verifica vinul sau meniul de desert? Poate petreceți un minut sau două relaxante doar savurând ambianța? Ce credeți? Doua minute? Unu? Treizeci de secunde?

Pariez că ai ghicit mai puțin decât atât. Și ai dreptate. Observația mea este că este de 15 secunde sau mai puțin. Cam atât a durat o persoană obișnuită să-și bage telefonul. Și asta a fost acum câțiva ani. Sunt sigur că am coborât la aproximativ 5 secunde acum.

Cercetare: cei angajați în acte de fericire au arătat o creștere de 42% a fericirii.

Ultimele cercetări despre fericire

Și știi ce? Asta e ok. Poate. Pentru că depinde mai puțin de ce tehnologie folosim decât de cum o folosim. Acesta este un punct important pe care Amy Blankson, invitatul meu la podcastul săptămânii acestea. Este expertă în fericire și conducere și autorul „Viitorul fericirii.” Este un profesor specializat pe cursul Fericirii Oprah și a scris pentru Forbes despre femei, tehnologie și leadership. Și este pur și simplu o persoană distractivă, antrenantă, cu care să asculte și să discute.