Forta de a persevera

Forta de a persevera

Cu o presiune crescută, o schimbare constantă și ritmul de a ajunge mai repede, se pare că nu putem reîncărca și reflecta așa cum ar trebui. Menționați că nu trebuie să fim într-o stare de acțiune constantă pentru a învăța. De ce refuzăm să oprim?

Cercetările sugerează că există patru motive pentru care refuzăm să ne oprim. Prima este o teamă de regret. Vrem să fim văzuți făcând ceva atunci când ne confruntăm cu o provocare, nu pentru o pauză. Există o mare cercetare care privește jucătorii de fotbal și loviturile de pedeapsă. Datele sugerează că jucătorii vor avea mai multe șanse de a opri loviturile, dacă mai adesea au rămas în mijlocul golului, mai degrabă decât în porumbel. De ce se scufundă? Ei vor să fie văzuți dându-i pe toți – un portar cu o față plină de murdărie a făcut tot ce putea. În al doilea rând, adesea confundăm acțiunea cu progresul. Am lucrat în departamentul de urgență al spitalelor și am constatat că, în calitate de medic, devine mai ocupată, este mai probabil să se îmbrace într-un pacient ușor. În loc să ne întoarcem să ne gândim la ce ar trebui să facem, luăm ceva pentru ao elimina (cum mulți dintre noi s-ar putea să gestioneze inbox-urile noastre de e-mail). În al treilea rând, subestimează costurile unei acțiuni constante. De exemplu, deși numai una până la trei procente din populație poate funcționa pe o perioadă de cinci până la șase ore de somn, mulți oameni mai mult estimează că se pot descurca. În cele din urmă, subestimează câștigurile de întrerupere. Am făcut cercetări în care am oferit participanților rezolvarea unui puzzle o oportunitate de a întrerupe și de a reflecta sau de a continua practica. Deși 80% au ales să-și păstreze practica, grupul de reflecție a funcționat mult mai bine. După cum mi-a spus odată îndrăgitul meu mentor Dave Upton: „Nu evitați să gândiți prin a fi ocupat”.

Sunt fascinat de discuția despre familiaritate. Studiul dvs. a concluzionat că „echipele care au lucrat împreună înainte au avut mult mai multe șanse de a-și livra proiectele la timp, la buget și cu o calitate superioară”. V-ați împărtăși mai multe despre cercetarea dvs. în acest domeniu?

Bradley StaatsI se dovedește că familiaritatea nu ridică dispreț – de fapt ne ajută să ne îndeplinim la un nivel superior. Familiaritatea oferă mai multe beneficii. În primul rând, este motivantă. Soldații vor spune că se luptă pentru bărbații de fiecare parte a lor. Echipele lucrează în același mod – pe măsură ce lucrăm împreună, construim spiritele esprit. În al doilea rând, pe măsură ce lucrăm în mod repetat cu indivizii, învățăm ceea ce știu. De asemenea, suntem mai dispuși să ne împărtășim informațiile și să credem ceea ce învățăm. Am făcut cercetări bazate pe date h proiecte privind echipele de software și echipele de consultanță și văd același model de rezultate – pe măsură ce lucrăm împreună, efectuăm la un nivel mai înalt. Ne gândim la învățarea individuală ca la o activitate individuală, dar învățăm mai bine atunci când construim relații cu ceilalți.