Impartasiti cateva tactici pentru a face fata unui sef toxic - I

Impartasiti cateva tactici pentru a face fata unui sef toxic – I

Sefii toxici care nu isi respecta rapoartele directe produc pagube nespuse in performanta organizatiei lor, precum si fac viata mizerabila pentru cei care lucreaza pentru ei. Acesti manageri tind sa se micro-administreze, sa dea vina pe ceilalti pentru greselile lor si sa inlature creativitatea, initiativa si vitalitatea de la locul de munca. De asemenea, au un impact negativ asupra capacitatii oamenilor de a lua decizii fara „a se consulta cu seful”.

Oamenii toxici vor arunca pe altii care stau in calea lor sub autobuzul proverbial in scopul lor propriu de a avansa prin organizatie. Ei se vor plange de altii si vor vorbi in spatele lor pentru a-i submina.

Cei care sunt toxici nu sunt de incredere de colegii lor sau de rapoartele directe. Actiunile tuturor cu care lucreaza au o componenta defensiva, care impiedica orice grup sa devina o echipa performanta. Persoanele toxice din cadrul organizatiei nu isi dau seama ca integritatea personala si reputatia lor sunt un atu valoros. Stabileste daca oamenii doresc sa se ocupe de ei.

Persoanele toxice se pricep sa se descurce, deci comportamentul lor nu poate fi transparent pentru seful lor. In cele din urma, seful afla despre ei si toata lumea spera ca mai devreme sau mai tarziu vor fi dati afara.

Am lucrat odata pentru un manager toxic si am invatat cum sa ma descurc cu el. Am fost foarte aproape de a parasi compania. Daca as fi plecat, compania ar fi fost lipsita de viitorul sau director general.