Leadership si umanitate

Leadership si umanitate

„Conducerea umană cu adevărat măsoară succesul prin modul în care viețile omului sunt îmbogățite și vindecate.” – Sisodia și Gelb

Vorbim in acest articol despre procesul prin care o companie ar urma să redefinească succesul.

Majoritatea companiilor definesc succesul în mod restrâns ca profit și rentabilitatea acționarilor. Însă altele transforma această noțiune, care distruge multe dintre comunitățile industriale aflate în inima pe care a ajutat-o ​​să o revitalizeze

Măsurăm succesul prin modul în care atingem viața oamenilor.

Nu prin putere. Nu după poziție. Nu prin bani. Nu prin creștere. Cu adevărat, conducerea umană măsoară succesul prin modul în care viețile omului sunt îmbogățite și vindecate. Bob Chapman a achiziționat și transformat bine peste 100 de companii folosind această abordare și mentalitate. Nu a vândut niciodată o singură afacere. Bob este epitetul unui lider de vindecare.

Organizațiile pentru vindecare sunt „adevărat uman” centrate pe oameni pentru a utiliza termenul lui Bob Chapman. Cu alte cuvinte, au pus cazul uman înaintea numerelor. Nu sacrifică valori mai mari pentru cei inferiori. Pentru organizațiile de vindecare, prioritatea valorilor este în primul rând, iar valorile de succes sunt axate pe măsuri de îndeplinire pentru toate părțile interesate pe termen lung. Profitabilitatea este importantă, dar este privită mai mult ca un epifenomen decât ca fiind una d’etre.

Procesul de transformare a unei organizații dăunătoare începe, de obicei, cu trezirea conștiinței unui lider-cheie într-un moment de criză.

„În calitate de lideri de afaceri și de ființe umane, cum putem face ochii cu privire la această suferință atunci când avem de fapt capacitatea de a face ceva în acest sens?” – Isodia și Gelb

Traducerea idealurilor nobile de vindecare în realitate necesită conducere. Nu poți avea o organizație de vindecare fără conducători de vindecare. Iar conducerea pentru vindecare cere un angajament continuu pentru a se vindeca. Vindecându-te pe tine însuți, poți extinde acea vindecare și altora.

Indivizii uimitori din care am avut privilegiul de a învăța și de a prezenta în această carte au evoluat toate prin propriile experiențe de viață pentru a ajunge la un sens clar al lor înșiși și la ceea ce caută să manifeste în lume prin întreprinderile lor. În multe cazuri, acești lideri și-au găsit sens în propria lor suferință și au căutat să folosească pânza afacerilor lor pentru a crea ceva care să reflecte binele, adevăratul și frumosul așa cum au ajuns să îl înțeleagă.

O lecție pe care au învățat-o cu toții a fost să conștientizeze atitudinile, ipotezele și obiceiurile care provoacă suferință inutilă și le schimbă pe cele dintâi.

Toți acești lideri și-au dat seama că modul în care faci ceea ce faci este la fel de important ca ceea ce faci. Ei își doresc ca angajații și familiile lor să prospere, deoarece acesta este lucrul potrivit pentru ei, nu pentru că pot scoate mai mult din ei. Ca unul dintre liderii pe care i-am profilat – Tami Simon, fondatorul Sounds True – l-a exprimat: „Mijloacele, calea în sine ar trebui să fie întotdeauna dăunătoare de viață”.

Pentru mai multe informații, consultați Organizația pentru Vindecare: Trezirea conștiinței afacerilor pentru a ajuta la salvarea lumii.