Niciodata nu inceta sa inveti

Niciodata nu inceta sa inveti

Aproape fiecare conferință la care am participat în ultimii zece ani a evidențiat schimbările rapide pe care le întâmpinăm în fiecare aspect al societății. Companiile trebuie să evalueze contractele futures digitale, noile tehnologii și strategiile globale. Persoanele fizice trebuie să elaboreze planuri pentru a-și continua dezvoltarea abilităților.

Cum putem face față cel mai bine acestui ritm constant de schimbare?

Brad Staats este profesor asociat la Facultatea de Afaceri Kenan-Flagler din Carolina de Nord din Carolina de Nord. Cartea sa nouă, „Nu mai încetați învățarea: rămâneți relevant, reînvineți-vă și prosperați”, oferă cadrul necesar pentru a ne ajuta pe toți să devenim dinamici care învață. El spune că „Dacă nu reușim să învățăm, riscăm să devenim irelevanți”. De asemenea, el spune că nu suntem atât de minunați în procesul de învățare. Recent am vorbit cu el despre cercetarea extensivă în domeniul învățării.

„Una dintre cele mai puternice căi pe care le putem învăța de la alții este să ne întrebăm” Ce crezi tu? „Și să fii deschis la răspuns.” -Bradley Staats

Învățarea este un diferențiator cheie

De ce învățarea este mai importantă astăzi decât în generațiile trecute?

Învățarea a fost întotdeauna un diferențiator competitiv cheie. Ce sa schimbat este că lucrurile se mișcă mai repede și din ce în ce mai mult suntem într-un câștigător, luăm tot (sau cel puțin cel mai mult) mediul. Există patru factori pe care i-aș sublinia că conduc aceste schimbări. Primul este rutinizarea. Prin utilizarea tehnologiei (informație și altfel) putem elimina sarcini repetate.

Aceasta înseamnă că atenția noastră se poate îndrepta spre lucruri noi în care putem inova. Dacă se analizează schimbările de locuri de muncă din SUA în ultimii 30 de ani, datele arată că locurile de muncă de rutină sunt plane și că creșterea a avut loc doar în setările neobișnuite.

Al doilea driver este specializarea. Cunoștințele din jurul nostru cresc, adesea exponențial. Se estimează că un medic ar trebui să citească 29 de ore pe zi pentru a rămâne la curent cu toate cunoștințele necesare. Așa că suntem forțați să alegem zone în care să ne grăbim. Cel de-al treilea motor este globalizarea. În anii 1990, în special, economia mondială sa deschis, în timp ce țări precum India, Rusia, Brazilia și China au inundat piața forței de muncă la nivel mondial cu persoane talentați. Succesul nu mai este o afacere locală, ci o problemă globală. În sfârșit, avem digitizarea. Putem capta cunoștințe digitale și le putem împărtăși în întreaga lume. Toți acești factori înseamnă că produse și servicii excelente pot capta rapid piețele și pot stoarce pe alții – așa că trebuie să învățăm dacă vom rămâne relevanți. Directorul executiv al Microsoft, Satya Nadella, a spus: „În cele din urmă,” învățați-vă-totul „va face întotdeauna mai bine decât „le stiu pe toate”.

„N-am întâlnit niciodată un om atât de ignorant încât nu am putut învăța ceva de la el.” – Galileo Galilei